Kontakta oss om ni behöver stöd i ert arbete. Vi kan erbjuda rekryteringstjänster, svar på arbetsrättsliga frågor, bättre arbetsmiljö, bemanning, utredningar, lägesbildsarbete & kartläggningar.
Lag (2023:196) om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete säger att kommuner ska ta fram en lägesbild, analysera den och utveckla en åtgärdsplan. Dessutom finns det ett samordningsansvar. Vi har redan tagit fram en plan och en mall för hur detta arbete kan se ut. Kontakta oss om ni behöver komma igång med ert arbete, så kan vi underlätta för er.
Ovan kan ni se ett exempel från den lägesbild som är gjord i samarbete med Piteå kommun och Polisen Piteå Älvdal. Den innehåller i grova drag info om kommunen, teoretisk bakgrund, kartläggning, en analys som bidrar till åtgärdsplan och en sammanfattning.
Vi utför löpande utvärderingar av det brottsförebyggande arbetet i kommunen. Det ställs högre krav på att kommuner ska bedriva evidensbaserat arbete. Genom att göra en behovsanalys, införa systematiska bedömningsinstrument kan vi tillsammans skapa en lärande utvärdering. Är ni på rätt väg i ert brottsförebyggande arbete?
Stefan är snart färdig utredningskriminolog och har en god förståelse för hur brottsförebyggande arbete kan ske i praktiken genom samarbete med bl.a. Polisen och kommunen. En extern utvärdering är objektiv, legitim och hjälper er effektivisera resurserna.
Behöver ni avlasta era handläggare inom Kriminalvården, Frivården, Socialtjänsten eller psykiatrin? Vi har kompetensen att utföra riskbedömningar och riskhantering av våldsamma individer.
Vi kan även göra arbetsrättsliga utredningar samt hjälpa till med att få igång det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Vi är certifierade i riskbedömningsmetoderna SARA-V3 och Patriark-V2 som används vid riskbedömningar inom rättsväsendet och socialtjänsten. Stefan är godkänd arbetsmiljöutbildare av AFA med flera års erfarenhet som huvudskyddsombud inom transport- och energisektorn samt utbildad i arbetsrätt via Lunds universitet.
Vi kombinerar våra kompetenser för att snabbt reda ut vad ert behov består av. Ingen fråga är för svår för oss. Tillsammans får vi en väldigt bred förståelse för hur vägen framåt för er ska gå.
Vi är flexibla, kundfokuserade och iterativa. Det innebär att vi kan leverera högkvalitativt arbete genom samarbete, självorganisering och kontinuerlig förbättring. Vi är ett team som arbetar för att komma i mål med arbetet.
Väldigt kompetent personal som hjälper och gör det där lilla extra i alla situationer.
– Tidigare klient
Kompetent och bra utbildare med väldigt bra utbildningar.
– Kvinnojouren Lillasyster
Du skrev väldigt bra lägesbild och det märks att du vet vad du talar om. Vi har haft ett bra samarbete.
– Piteå kommun & Polisen
Mål 1: Fattigdom omfattar fler dimensioner än den ekonomiska. Fattigdom innebär även brist på frihet, inflytande, hälsa, utbildning och säkerhet.
Mål 3: God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential. Människors hälsa påverkas av ekonomiska, ekologiska och sociala faktorer.
Mål 8: Anständiga arbetsvillkor främjar en hållbar ekonomisk tillväxt och är en positiv kraft för hela planeten. Genom anständiga arbetsvillkor gynnas en hållbar ekonomisk tillväxt som inkluderar hela samhället.
Mål 9: Innovation & tekniska framsteg är nyckeln till att finna hållbara lösningar för såväl ekonomiska som miljömässiga utmaningar. Det bidrar dessutom till att skapa nya marknader och arbetstillfällen.
Mål 10: Ett jämlikt samhälle bygger på principen om allas lika rättigheter & möjligheter oberoende av kön, etnicitet, religion, funktionsvariation, ålder mm. Jämlikhet minskar risken för konflikter.
Mål 16 är vårt slutmål: Fredliga samhällen och frihet från våld utgör både ett mål och ett medel för hållbar utveckling. Inkluderande, ansvarsfulla och rättvisa institutioner är grunden för en god samhällsstyrning fri från konflikter, korruption och våld. Alla människor är lika inför lagen och ska ha lika tillgång till rättvisa och möjligheter att utöva inflytande och ansvarsutkrävande över beslutsfattande.
Inga varaktiga framsteg kan nås i en kontext präglad av konflikt och våld. Våld innebär inte bara mänskligt lidande, det raserar också grunden för samhällets ekonomiska, miljömässiga och sociala utveckling. De länder som är drabbade av krig och utdragna konflikter är de länder som har svårast att lyfta sin befolkning ur fattigdom. Att stärka rättsstatsprincipen och främja mänskliga rättigheter är nyckeln till fredliga, inkluderande och hållbara samhällen.
Vi på HRPN AB arbetar för att människors rätt till frihet, inflytande, jämlikhet, hälsa, utbildning och säkerhet både på jobbet, i skolan och hemma genom våra föreläsningar om våld i nära relationer, anpassningar i utbildningar & på arbetet samt genom att bidra till en bättre arbetsmiljö (mål 1, 3, 4, 5, 8 & 10). Vår arbetsmiljöutbildning utgår från samverkan mellan människor, teknik och organisation, vilket i sin tur ger hållbara industrier och arbetsplatser (mål 9). Vi främjar rätten till frihet, hälsa och säkerhet, även säkra och hållbara städer (mål 11), med vårt engagemang i det brottsförebyggande arbetet. Våra mål sammanfattas bäst med att vi önskar fredliga samhällen fria från våld (mål 16).
Ingen ska lämnas utanför. Tillsammans kan vi uppnå dessa mål.